naše usluge

Osmišljene kako bi pomogle djeci da ostvare svoj potencijal

Igra u igraonici – sat, dva ili tri

Nalazite se u situaciji da trebate samostalno nešto obaviti, ili možda samo malo vremena za sebe, a da pritom nemate osobu kojoj bi povjerili dijete za to vrijeme?

Želite li da Vaše dijete provede kvalitetno vrijeme u igri bez ekrana?

Onda je igra u igraonici – sat, dva ili tri baš po vašoj mjeri i mjeri Vaše djece, jer dok Vi bezbrižno rješavate svoje obeveze ja sam tu za Vas. Klinci će biti u sigurnom, ugodnom i poticajnom okruženju zabavljeni raznovrsnim materijalima i igrama i vjerujem da će pronaći nešto za sebe što ih zanima i gdje se mogu opustiti i uživati u igri.

Upozorenje! Igra može biti toliko zabavna da kad dođete po njih neće željeti ići kući. Ali imam rješenje i za to. Možete doći na igru koliko god puta želite, a za svaki dolazak dobijete i žigić-kućicu na svojoj kartici vjernosti, pa sa 10 žigića ostvarite gratis dolazak na igru ili na radionicu.  Zar to nije super?

Usluga je namijenjena djeci od 2 do 10 godina. Za dolazak je potrebna rezervacija željenog termina posjeta igraonici, a kako to učiniti pogledajte pod Rezervacije.

Tematske radionice

Radionice Zelene dječje kuće su osmišljenje s ciljem da dijete može pronaći nešto za sebe u čemu će se opustiti, ostvariti svoju znatiželju, izraziti, nešto novo isprobati, naučiti i naravno uživati i ponijeti sa sobom mnogo dojmova i iskustava koje će rado dijeliti sa svojim prijateljima.

Namjenjene su djeci od 3 do 10 godina i traju 2 sata. Za sve aktivnosti potreban materijal je osiguran i uključen u cijenu radionice, te svaku radionicu najavljujem na društvenim mrežama Zelene dječje kuće.

Izbor radionica pokriva 4 područja koja se izmjenjuju, te se radionice ne ponavljaju, već svaka radionica nudi nešto novo i zanimljivo.

VOLIM ZELENO (EKO RADIONICA) je praktična radionica u kojoj ćemo puno biti u kontaktu sa zemljom, boraviti u prirodi, reciklirati, izrađivati predmete od onog što nam priroda daje, davati predmetima novu namjenu, učiti o prirodi i od nje, promatrati svijet pod mikroskopom, proučavati literaturu.

TOČKA, BOJA, MRLJA (KREATIVNA RADIONICA) – oslobađanje kreativnosti i mašte u različitim tehnikama i medijima, putovanje kroz povijest umjetnosti, male vrtne izložbe, suradnja s drugim kreativcima, i još mnogo toga zanimljivog je ono što možete očekivati za Vaše dijete na kreativnim radionicama

VESELI LONAC (RADIONICA KULTURE I HRANE) – zavoljeti kuhati i fino jesti je zabavno i lako. Zajedno ćemo se upoznati s različitim kulturama svijeta, te domaćom kuhinjom, a kako bolje nego putem pripreme jednostavnih jela i konzumacije različitih namirnica, osjeta mirisa, boja i okusa. Uz hranu, igrat ćemo i tematske igre iz različitih zemalja svijeta, upoznati zastave, jezike, priče, zanimljivosti i u mašti otići na jedno zanimljivo putovanje.

VRIJEDNE RUKE MALE (ŽIVOTNO-PRAKTIČNA RADIONICA) – dinamične praktične radionice koje upoznaju djecu s tradicijom, ručnim radom, igrama koje su se nekoć igrale, glazbom, običajima, zanatima, ali i ostalim korisnim životno-praktičnim aktivnostima, na primjer izradom novih predmeta iz onih koje više ne koristimo i tako potičemo ekološku održivost i ponovnu upotrebu predmeta u korisne svrhe, bez da stalno kupujemo nove stvari.

Jutarnja zelena igraonica

Ako vrtić ili neki drugi oblik brige za dijete van Vašeg doma nije Vaš izbor, a želite da dijete bude u okruženju s vršnjacima gdje se može razvijati na svim razvojnim područjima Jutarnja zelena igraonica je onda program za Vas. Program se odvija od rujna do lipnja u jutarnjim satima od 8:00 do 12:30. i plaća se mjesečno. Mjesečni broj dolazaka nije fiksan od početka do kraja programa i možete ga mijenjati mjesečno prema potrebi, ali je potrebno prije početka idućeg mjeseca napomenuti promjenu. Možete odabrati dolazak pet, tri ili dva dana u tjednu.

Grupa je mala, desetero djece, kako bi se mogla posvetiti svakome na željeni način. Pristup je zamišljen kao prošireni obiteljski dom, što znači da su djeca aktivna, slobodna u igri, istraživanju, učenju na vlastiti način i u vlastitom prirodnom ritmu, bez požurivanja ili prisile. Također, organiziram aktivnosti koje su pažljivo i stručno osmišljene kako bi djelovale pozitivno na razvoj svakog djeteta, i one koje su dio svakodnevnog života poput životno-praktičnih aktivnosti, pa tako zajedno pripremamo užinu, pečemo kolače, brinemo o vrtu, brinemo o urednosti prostora, boravimo u prirodi i još mnogo toga.  Za vrijeme boravka djeci je osiguran doručak (od 8:30 do 9:00 sati), te užina (od 10:30 do 11:00 sati).

Jutarnja zelena igraonica namijenjena je djeci od 2 do 5 godina. Za mjesto se možete prijaviti u kolovozu, nakon čega će biti razmotrena Vaša prijava i slijediti će upoznavanje, te konačan dogovor.

Suradnja sa Školicom

Velika mi je radost što Zelena dječja kuća surađuje sa Školicom koja provodi Numicon program za djecu od 4 do 6 godina u kojem spaja matematiku i igru kroz Numicon oblike kako bi potaknula dječji interes za matematikom i potpomogla razvoj matematičkog razmišljanja. Autori programa ističu mnoge prednosti, a izdvojila bih nekoliko: Numicon razvija motoričke sposobnosti i spretnost, uučenje se odvija kroz igru, razvija sposobnost vizualizacije i mentalnog računanja bez pomagala, potiče kognitivni razvoj i aktivira obje moždane hemisfere, potiče ljubav prema matematici od najranije dobi, kreativan je i omogućuje individualni pristup.

Svoje dijete možete prijaviti za besplatan ogledni sat, a za više informacija javiti se možete učiteljici Vedrani na 0996723930 ili na info@skolica.eu .

Zelena dječja kuća

"Za igru se često tvrdi da je ona opuštanje od ozbiljna učenja. Ali za djecu je igra ozbiljno učenje. Upravo je igra najveći zadatak djetinjstva.“— Fred Rogers

Scroll to Top
Malcare WordPress Security